YOGA

VIL GØRE DIN KROP MERE FLEKSIBEL OG
DIT SIND MERE ROLIGT.

PRODUKTER

 • 5-turskort
 • Fuldtidsabonnement (alm, studerende, pensionist)
 • Prøvetime/enkelttime

OM YOGA I SANTOSHA OG LIDT TIL DIG DER ER HELT NY TIL YOGA

Yoga betyder noget forskelligt for de fleste af os og i santosha har vi gjort meget ud af, at du kan praktisere yoga på den måde, som du ønsker det.

Vi har undervisere indenfor Hatha, Yin, Vinyasa, Ashtanga, Yinpower samt skønne blandinger af yogaformerne, herunder Mindful yoga som er en mere blid praksis. Her til højre kan du se beskrivelser af de forskellige yogastilarter.

Uanset niveau er du altid velkommen på alle klasser og du vil uanset din erfaring få et godt udbytte af alle vores klasser.  Under ”Holdplan” kan du se alle de klasser du kan tilmelde dig, når du har månedsabonnement eller titurskort.

Vores ønske er, at du finder et godt match mellem dine ønsker og vores udbud af yogaformer og lærere. Hvis du er det mindste i tvivl, skal du endelig bare spørge.

Hvis du er helt ny til yoga så har vi et par gode tanker og råd, du måske kan bruge:

 • Sænk dine forventninger til at du skal kunne nogen specielt for at gå til yoga
 • Yoga er for alle – og det er meningen, at vi skal udføre det forskelligt, fordi vores kroppe er forskellige (heldigvis for det)
 • Mindful yoga, Yin yoga og Hatha kan være fine steder at starte. Ashtanga og Vinyasa går lidt hurtigere og kan være overvældende i starten. De er også de mest dynamiske klasser og for nogle, er det de absolut sjoveste. Pointen er – du finder ud af det hen ad vejen
 • Du kan købe en prøvetime under abonnementer og får derved login til bookingsystem, hvor du kan booke din plads
 • Du kan leje en måtte i Santosha til 25 kr – og ellers er du meget velkommen til at tage din egen med
 • Du møder bare op 10-15 min før holdstart og finder dig en plads. Hvis du har lyst, må du meget gerne sige hej til underviseren, fordi vi vil så gerne hilse ordentligt på dig
 • Behageligt tøj som du kan bevæge dig i, uden lynlåse og andet
 • Tålmodighed er godt. Du skal lære en helt ny verden at kende, hvor din yogaunderviser siger ord på sanskrit sommetider
 • Tak dig selv hver gang du går på din yogamåtte
 • Spørg endelig din underviser hvis der er det mindste, du er i tvivl om

Hvis du har lyst til at se/prøve Ashtanga og Vinyasa kan du finde Santosha Esbjerg på Youtube. Bemærk det er de dynamiske klasser. Mindful, Hatha og Yin/Yinpower er mere rolige.

YOGASTILARTER

Vinyasa Basic – Vinyasa yoga er en dynamisk praksis og særligt denne klasse er tilpasset dig som er til det simple yoga eller som er ny til yoga.

Vinyasa – Vinyasa yoga rummer en mere dynamisk praksis hvor du vil opleve et flow mellem dine asanas og hvor din vejrtræning og bevægelser synkroniseres. Underviseren designer flowet så klassen vil sjældent være den samme.

Asthanga – Denne yogastilart ligger til grund for mange andre typer af Vinyasa yoga og er en fysisk krævende yogaform, der giver styrke, fleksibilitet og udholdenhed. I Ashtanga yoga laver man faste serier af stillinger, der udføres i flow og med fokus på åndedrættet.

Yinpower – Yinpower er en praksis med base i den asiatiske Yin yoga. Man arbejder med Yin/Yang, men du er aktiv i stillingerne. Stillingerne holdes i alt fra 1-7 minutter for at kroppen får tid til at forandres og give slip på det du ikke længere har brug for. Det beroliger dit nervesystem, så du kan slappe af, mens du er tilstede i øjeblikket. Yinpower er godt for os alle og vil virke helende på din krop og nervesystem, hvad enten du har piskesmæld eller manglende energi.

Mindful yoga – Essensen af mindful yoga i Santosha handler om bevidst bevægelse i god kontakt til din krop og dit åndedræt. Denne praksis egner sig godt, hvis du er helt ny til yoga.

Yin – Yin er en stille og meditativ yogaform. I Yin yoga arbejder man passivt med strække kroppens bindevæv, og det er et godt supplement til de fleste andre yogastilarter, hvor man arbejder med at styrke og strække musklerne. I Yin yoga holdes stillingerne i længere tid (fra 3 til 10 min), så der er tid til at give slip og lade tyngdekraften gøre sit arbejde.